top of page
Search
  • Writer's pictureBlaž Petkovšek

IDEALEN FITNES PROGRAM

Se sprašujete, kakšno je idealno število ponovitev in serij? Količina treninga moči, gibljivosti, vzdržljivosti…?


Odgovor lahko najdemo v naši biološki edinstvenosti. Ljudje smo si različni in nosimo vsak svoj genetski zapis. Zato naša telesa in hormonski odzivi na trening niso povsem enaki.


Nihče ne pozna vašega telesa bolje kot vi sami. Naloga trenerja je, da vas skozi načrtovanje treninga vodi do nivoja, kjer postanete najboljši strokovnjak za svoje lastno telo. Vsako mnenje nekaj šteje, tudi vaše, zato ga je potrebno upoštevati pri načrtovanju programa. V primeru, da se ne pripravljate na olimpijske igre, je nabor načinov za uresničitev vaših želja po boljši telesni pripravljenosti še toliko večji.


Prav je, da se sprašujete o smiselnosti ter ciljih vašega programa in dvome razjasnite s svojim trenerjem. Še tako zapletene stvari se da vedno razložiti na enostaven način. Albert Einstein je nekoč rekel: »Če ne znate razložiti 6-letnemu otroku, tudi sami ne razumete.«


Če strnemo: program 40-letnega Franca, ki želi izboljšati splošno telesno pripravljenost, ni primeren za 23-letnega Jureta s poškodovanim kolenom ali 35-letno Marijo z željo preteči maraton, kljub trenutnim problemom z bolečinami v hrbtu. Tudi Juretov program po vsej verjetnosti ni optimalen za njegovega vrstnika z enakim problemom itn.


Splošen idealen program seveda NE obstaja. Obstaja pa program, idealno prilagojen vašim potrebam in ciljem.


Strokovnjaki smo tu, da v tej poplavi fitnes nasvetov in diet s svojim znanjem in izkušnjami pokažemo vam primerno pot.


Osebni trener Blaž Petkovšek


235 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page